מאפינס דלעת מושלמים שמתאימים לכל אירוע

הבוקר, רוח סתווית מלטפת את חלונות המטבח ואני לא יכול שלא לדמיין את הריח המדהים של מאפינס דלעת טריים ששוטף את הבית. אתם מכירים את התחושה הזו שאי אפשר להתנגד לה? בדיוק אז עלה לי רעיון למתכון מושלם – מאפינס דלעת גבוהים, נימוחים, ממש ללקק את האצבעות. מתכון מעלף שמשלב בתוכו טעמים עשירים וסודות של סבתא שמגיעים אתכם עד הצלחת. המאפינס האלה, לרבים ולרבות, הם כמו פיסת גן עדן נמסה בפה, ממכרת, משגעת. שילוב של טעמי דלעת עם תבלינים חמימים, שבכל ביס יש תחושת עונג שאין שניה לה.

זמן הכנת המתכון
• סה"כ זמן: 1 שעה ו-10 דקות
• רמת קושי: בינוני
• מנות: 12 מאפינס מושלמים

השבוע אני הולך לשתף אתכם במתכון למאפינס דלעת מדהימים, מקורי ומעניין ששווה לנסות בבית. תוכלו להתנסות בטעמים חדשים ולהפתיע את המשפחה או החברים במנה פשוטה להכנה, אך עם טעם אגדי שאין שני לו. המאפינס יוצאים אווריריים ואפשר לאכול אותם בקלות כבוקר טוב אהוב או כקינוח סתווי נעים.

הלכנו על גרסה מעט מתוחכמת של מתכון יסודי שמבוסס על המסורת, ומזכיר לנו חורפים חמימים בבית של סבתא. נסו לאפות את המאפינס האלה בערב קר עם כוס תה חמה, ותראו איך כל הבית מתמלא באווירה חמימה, ואפילו קצת נוסטלגית. אי אפשר להפסיק לחשוב על עוד ביס!

הרכיבים הדרושים

איך כל הטוב הזה מתחיל? עם רכיבים מדהימים בניחוחות שמזכירים סיפורי ילדות ושיטוטים בין שדות דלעת בעונה.

• 300 גרם קמח רב-שימושי
• 200 גרם סוכר קנים
• 1 כף קינמון טחון
• 1 כפית אגוז מוסקט טחון
• 1 כפית ג'ינג'ר טחון
• 1 כף אבקת אפייה
• 1/2 כפית מלח
• 400 גרם רסק דלעת (אפשר להכין עצמאית עם דלעת טרייה או קנויים)
• 2 ביצים גדולות
• 120 מ"ל שמן צמחי (או שמן קוקוס מומס)
• 100 מ"ל חלב (אפשר להשתמש גם בחלב שקדים להכנה טבעונית)
• 1 כפית תמצית וניל

קחו כמה דקות ליהנות מתהליך הכנת הרסק דלעת – פשוט מקלפים וחותכים לקוביות, מבשלים במים עד שהן רכות, מסננים וטוחנים לרסק חלק. נכון שזה מרגיש הכי ביתי שיש?!

שלבי ההכנה
אחרי שהתכוננו נפשית והכנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן למנה העיקרית – ההכנה עצמה!

1. מערבבים בקערה גדולה את הרכיבים היבשים: קמח, סוכר, קינמון, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר, אבקת אפייה ומלח.
2. בקערה נפרדת, מקציפים ביצים עם רסק הדלעת עד שמתקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים לתערובת הרטובה שמן, חלב ותמצית וניל, ומערבבים היטב.
4. יוצקים בהדרגה את התערובת הרטובה לתוך היבשה, מערבבים עד שנטמעים היטב.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. משמנים תבניות מאפינס או מצפים בתבניות נייר.
7. ממלאים כל תבנית בערך עד 3/4 גובה בתערובת.
8. אופים בתנור במשך 20-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
9. מצננים מעט לפני ההוצאה מהתבניות.


כבר מרגישים את הריח המעלף של הקינמון והקוסקוס שממלא את הבית? זה הזמן לשבת וליהנות!

גרסאות ותוספות
לרוצים להוסיף קצת צבע וטעמים נוספים למאפינס שלהם:
אפשר לשלב חתיכות אגוזים, גרוסי שקדים או חביצי שוקולד בתערובת.
רוצים גרסה טבעונית ללא ביצים? פשוט מחליפים את הביצים בשתי כפות זרעי פשתן טחונים עם חצי כוס מים.
אפשר להכין גרסה נטולת גלוטן על ידי החלפת הקמח בקמח שקדים או תערובת קמחים נטולת גלוטן.
ליעדים שיודעים להעריך קצת רמדות: פיזרו אבקת סוכר מעל המאפינס לפני שתגישו.

כן, זה כל כך פשוט וממכר! אין ספק שהשדרוגים יתנו לכם כל פעם מחדש טעם מעט שונה ומרתק.

שאלות ותשובות

מתי זה הזמן הכי טוב להגיש את המאפינס האלה?
מהנסיון שלי, המנה הזו מושלמת לבוקר קר עם כוס קפה או תה, או אפילו כנשנוש בערב חורפי. אפשר גם לקחת לעבודה כנשנוש מתוק קטן באמצע היום.

מה אפשר לעשות אם אין לי תמצית וניל?
אם אין לך תמצית וניל אפשר להחליף בתמצית אקסטרקט שקדים או אפילו פיץ וניל טרי (מגררים את הפנים).

איך לשמור על המאפינס טריים יותר זמן?
יש לאחסן את המאפינס בקופסה סגורה היטב בטמפרטורת חדר. הם ישמרו כך עד חמישה ימים לפחות. קופסה אטומה תעזור לשמור על הלחות והטריות של המאפינס.

אני לא אוהב אגוז מוסקט וג'ינג'ר, מה אפשר לשים במקום?
אפשר להחליף את התבלינים האלו בתבלינים שאתם אוהבים כמו ציפורן או הל. אפשר גם להחליף את התבלינים שקליסים בתבלין אסור.

איך להכין רסק דלעת טרי?
לפשוט: מבשלים דלעת חתוכה לקוביות במים עד שהיא רכה, מסננים ומועכים היטב. זה פשוט ובריא יותר.

כמה זמן כדאי לצנן את המאפינס לפני ההגשה?
כדאי לצנן לפחות 10 דקות בתבנית ואז להוציא בזהירות כדי שלא יקרסו. זמן קצר אחרי זה הם כבר מוכנים לאכילה.

מה התחליף הכי טוב לסוכר רגיל במתכון?
אפשר להשתמש בסוכר קוקוס, אגבה או אפילו סירופ מייפל. כל אחד מהם יוסיף גוון טעם אחר ומעניין.

אם רוצים להוסיף פירות לתוך המאפינס, איזה פירות כדאי לבחור?
חתיכות קטנות של תפוח עץ, פירות יער או אפילו אננס ישתלבו נהדר במתכון הזה.

איך להפוך את המאפינס לעוד יותר בריאים?
אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין ולהשתמש בסוכר קוקוס. עוד אופציה היא להוסיף גרנולה או שיבולת שועל לתערובת לתוספת סיבים תזונתיים.

איך להכין גרסה ללא גלוטן?
פשוט משתמשים בקמח שקדים או תערובת קמחים נטולת גלוטן במקום הקמח הרגיל.

שיתוף אבא ואמא במתכון כזה בהחלט ישמח אותם, ובטוח שהם יזכרו את טעמי הילדות המתוקים! אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים והממכר הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ את הטעם הנפלא לכולם. תיהנו מכל ביס ותספרו לנו איך יצא!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top