מאכלי חנוכה: מתכונים מסורתיים שיעשו לכם אור בעיניים

איך מכינים סופגניות חנוכה מדהימות, ממכרות ומעלפות שיגרמו לכל מי שטועם ללקק את האצבעות

רוצים להפתיע השנה עם סופגניות חנוכה המושלמות? כאלו שנמסות בפה, אווריריות, ממכרות ומביאים איתן ניחוח מדהים של זכרונות ילדות? המתכון הזה הוא בשבילכם. בשעה שתתחילו למשוך את כדורי הבצק הקטנטנים מהשמן, תרגישו כאילו סבתא הנפלאה שלכם מסתכלת עליכם ומחייכת, מודה לכם שהשארתם מתכון אחד מדור לדור.

זמן הכנה, רמת קושי ובעוד כמה זמן תכינו לבד חברים

• זמן הכנה: חמש וחצי שעות הכוללות את כל ההכנות, התפחות וטיגונים
• רמת קושי: בינוניתי כזה, אל תדאגו אתם תשתלטו על זה!
• מנות: 20 סופגניות רכות כמו עננים

מתכון עשיר ומפורט שיגרום לכם לאפות יותר משחשבתם

אין כמו טעמן של סופגניות חמות שיצאו הרגע מהשמן! במצב רוח טוב, בשעת ערב קרירה, סיפוק של "הכנה עצמית" שלא משתווה לשום דבר. סופגניות מתחילות בבצק שמרים מתוק, תפוח ואוורירי שתופח לאיטו עד שהוא מקבל את הצורה המושלמת.

חשוב לזכור שעל אף שמדובר בטיגון, המצב הבריאותי שלנו חשוב. לכן, אם חשוב לכם להפחית את הפחמימות, ניתן להכין את הסופגניות בטיגון אוויר או באפייה.

המרכיבים הדרושים להכנת הסופגניות האגדיות

• 500 גרם קמח מנופה (כדי שהבצק יצא מושלם)
• 25 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
• 1/2 כוס סוכר (כדי לתת לבצק את המתיקות ההדרישה)
• 1 ביצה גדולה
• 1 כפית תמצית וניל טבעית
• 1/2 כוס חלב פושר או חלב צמחי לבחירתכם
• 50 גרם חמאה או מרגרינה (לגרסה פרווה)
• קורט מלח חשוב לאזן את המתיקות
• שמן לטיגון עמוק (קנולה עובד מצוין)

שלבי הכנה מקיפים ומתוארים

וכשהבצק מוכן, אנחנו מתקדמים הלאה לפרטים הפיקנטיים. שלב אחרי שלב, הריח בבית מתחיל להשתנות והמראה נהיה נוצץ ומגרה יותר בכל שנייה שעוברת.

• מערבבים את השמרים עם חלק מהחלב הפושר ומעט מסוכר בקערה.
• מניחים לצד 10 דקות עד שהשמרים פעילים (תראו את הבועות הקטנות).
• בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, שאר הסוכר, המלח.
• יוצרים גומה במרכז הקמח, מוסיפים את תמצית הווניל, ביצה והחלב הפושר.
• מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את השמרים הפעילים.
• כשהבצק מתאחד, מוסיפים בהדרגה את החמאה או המרגרינה.
• לשים כ-10 דקות עד שהבצק חלק ואחיד.
• מתפיחים את הבצק כשעה וחצי בקערה מכוסה מגבת במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.
• מקמחים קלות את משטח העבודה ומשטחים את הבצק בעדינות.
• מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בגודל של פינג פונג ומניחים על מגש מקומח.
• מכסים את הכדורים במגבת ומתפיחים שוב כשעה.
• מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב, עד שהטמפרטורה מגיעה ל-170 מעלות.
• מטגנים את כדורי הבצק במשמרות, כל צד במשך 2-3 דקות עד שהם מזהיבים.
• מוציאים את הסופגניות בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג לניקוז השמן העודף.
• מזלפים ריבת פטל או מילוי לבחירתכם לתוך כל סופגנייה ומפזרים אבקת סוכר להגשה.

רוצים לשדרג את המתכון? אתם יכולים להוסיף למילוי שוקולד מריר מומס עם שמנת מתוקה, קרם פסטיסייר או אפילו חמאת בוטנים עם ריבת פטל.

המרכיב הסודי בכל סופגניה טובה הוא הזמן המושקע והאהבה. אם רוצים להוסיף בריאות, תמיד אפשר להמיר חלק מהקמח עם קמח מלא או להשתמש בציפוי דל סוכר למי שחשוב.

שאלות ותשובות מוארות וטעימות

איך אני יודע שהבצק תופח כמו שצריך?
הבצק צריך להכפיל את נפחו ולכייף להיות רך ומראה אוורירי. אם הבצק לא תופח, ייתכן והשמרים לא היו טריים או שהחלב היה חם מדי.

באיזה סוג שמן כדאי להשתמש?
שמן קנולה הוא בחירה מעולה מפני שהוא נוטרל טעמים ועמיד לטיגון עמוק. אפשר גם להשתמש בשמן חמניות או תירס.

מה אם אני רוצה סופגניות מופחתות שמן?
ממליץ לנסות את האפייה באייר פרייר! פשוט משמנים קלות את הסופגניות ואופים בחום של 180 מעלות כ-10 דקות.

מה עושים עם בצק שנראה יבש מידי?
אפשר להוסיף עוד טיפטפת של חלב וללוש שוב עד שהבצק מתאחד למרקם נכון.

כמה זמן מראש אפשר להכין את הבצק?
הבצק יכול לעמוד במקרר למשך לילה, והוא אפילו יהפוך לטעים ועשיר יותר בטעמים.

רוצה לעשות גרסה טבעונית. מה להחליף?
ניתן להחליף את החלב עם חלב צמחי, את החמאה עם מרגרינה או חמאת קוקוס ואת הביצה – ניתן להשתמש במסקנת תפוחים או בננה.

למה הסופגניות שלי יוצאות שמנוניות מדי?
ייתכן והטמפרטורה של השמן לא הייתה חמה מספיק. הקפידו להשתמש במדחום ולוודא שהשמן הגיע ל-170 מעלות.

האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?
בתיאוריה כן, אך ייתכן ותידרש התאמה בכמות הנוזלים.

לא רוצה ריבה! מה עוד אפשר למלא?
שוקולד מומס, רוטב קרמל, חמאת לעמוסא, קצפת, או כל דבר אחר שמרגש אתכם.

יש לכם עוד טיפים להצלחת הסופגניות?
בהחלט. השתמשו בקמח מנופה, שמרו על טמפרטורה מדויקת ואל תתנו לבצק לתפוח יתר על המידה.

אל תשכחו לשתף את המתכון הנהדר הזה ברשתות החברתיות ולהפתיע את החברים והמשפחה! שתף כאן רגעי ההצלחה שלכם, כי אין דבר יותר מספק מלקבל פרגון לאחר השקעה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top