אין כמו לתפוס מקום בצל מלון ביום קיץ חם, לפתוח את המקפיא ולשלוף ממנו גלידת וניל פרווה מושלמת. כל הבתים סביבנו התמודדו לאורך השנים עם החום הישראלי הכבד בדיוק כמוני. כולנו יודעים שאין טיפול טוב מזה ליום שמשי מעלף וממכר. המתכון שאני עומד לחלוק אתכם נוצר אחרי הרבה ניסיונות, כשחיפשתי את הטעם האגדי של וניל אמיתי שיחזיר אותי לטעמי הילדות אצל סבתא. אז, התכוננו ליהנות מהגלידה הכי טעימה שיש: קרמית, אוורירית, ונמסה בפה!
זמן הכנת המתכון
- זמן כולל: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6-8 מנות
גלידת וניל זו היא מעלפת. נוסיף גם שהיא טעימה ומשגעת. לא רק שהיא פשוטה להכנה ומרעננת, היא תביא אתכם למצב של "וואו, איך לא גיליתי את זה קודם?!".
מעשה ידי היה להכין אותה כמו סבא וסבתא. אבל ההפתעה הגדולה הייתה כשהבנתי שלא מדובר רק במתכון פשוט, אלא במשהו מיוחד באמת.
הרכיבים הדרושים
• 1 כוס חלב שקדים (ניתן להשתמש גם בחלב סויה לאוהבים)
• 1 כוס קרם קוקוס (שימו לב לקרם ולא לחלב קוקוס)
• 1/2 כוס סוכר
• 1 כף סירופ תירס
• 1 כף תמצית וניל איכותית (אפשר להוסיף גם מקלות וניל ולהוציא את הגרגירים)
• קורט מלח
המרכיבים עצמם אולי נשמעים פשוטים, אך הסוד הוא בכיצד משלבים אותם ובאיך כל מרכיב מכתיב את העקביות והטעם המדהימים של הגלידה הזו.
המתכון הזה נולד ביום קיץ חם בו חיפשתי פתרון למתוק שעושה טוב על הלב ולא מכביד עלי. הבנתי שאוכל ליצור את הגלידה המושלמת גם ללא מוצרי חלב. בדיוק אז נולד לך המתכון האגדי הזה.
שלבי ההכנה
להכנת גלידת הווניל הפרווה המדהימה שלנו, יש לפעול לפי השלבים הבאים:
1. ערבבו את החלב שקדים וקרם הקוקוס בסיר בינוני.
2. הוסיפו את הסוכר, סירופ התירס והמלח.
3. הניחו את הסיר על כיריים והביאו לרתיחה תוך ערבוב מתמיד.
4. הוסיפו את תמצית הוניל והגרגירים, אם החלטתם להשתמש בהם.
5. סיימו את הבישול בהורדת החום וערבבו עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.
6. כבו את הכיריים והעבירו את התערובת לקופסה עם כיסוי.
7. הניחו לתערובת להתקרר תחילה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן הניחו לה להתקרר במקרר למשך שעה.
8. הוציאו את התערובת מהמקרר ושפכו למכונת גלידה.
9. פעילו את מכונת הגלידה לפי הוראות היצרן, עד שהתערובת מגיעה לעקביות של גלידה.
10. העבירו את הגלידה לכלי קירור נוסף והכניסו למקפיא למשך שעה נוספת לפני ההגשה.
ועכשיו. כשהגלידה מדהימה שלנו כמעט מוכנה. נשאר רק לחכות קצת יותר!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם מתחפשים להוסיף נגיעה אישית לגלידה:
– אפשר להוסיף חתיכות של שוקולד מריר לפני שהגלידה מגיעה להקפאה הסופית.
– ניתן להוסיף גרגרי וניל נוספים למי שרוצה טעם חזק יותר.
– פירות יבשים חתוכים לחתיכות קטנטנות יתנו טוויסט מעניין בטעמים.
הגרסה הטבעונית יכולה לכלול שימוש בקרם אורז. במידה ומישהו רגיש לסויה. הזאת גלידה דלת פחמימיות כך נחשב לחטיף בריאות מושלם.
שאלות ותשובות
ואם אין לי מכונת גלידה?
במקרה ואין מכונת גלידה, אפשר להקפיא את התערובת בקופסה ולהוציא כל חצי שעה לערבב כדי לשבור את הקריסטלים של הקרח. זהו תהליך קצת יותר ארוך אבל עם קצת סבלנות, תהיו מופתעים מהתוצאה.
האם אפשר להשתמש בסוגים אחרים של ממתיקים?
כן, אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים כתחליף לסוכר, כמו סטיביה או סירופ מייפל לפי הטעם. התהליך נשאר אותו הדבר.
כמה זמן אפשר לשמור את הגלידה במקפיא?
הגלידה תישמר במקפיא לתקופה של עד חודש, אך כמובן, ככל שהתשובה האישית שלי תישאר, היא תעלם מהמקפיא עוד לפני שתשימו לב.
מה התפקיד של סירופ תירס במתכון?
סירופ תירס עוזר להקנות לגלידה את המרקם האחיד והקטיפתי, מונע יצירת קריסטלים גדולים של קרח ומוסיף לעקביות.
איך לוודא שהקרם קוקוס לא יתפרק?
חשוב להשתמש בקרם קוקוס איכותי – שימו לב לא להשתמש בחלב קוקוס. קרם הקוקוס עשיר יותר ונותן תוצאה מיטבית.
איך ניתן להכין את הגלידה יותר אוורירית?
אפשר להוסיף קורנפלור במהלך הרתיחה לתערובת שתקבלו מרקם יותר קרמי. זה טריק של סבתא שלי.
איך ניתן ליצור גלידה בטעמים שונים באותו מתכון בסיסי?
ניתן להוסיף טעמים שונים לתערובת הוניל הבסיסית. למשל, תותים טחונים, גרגרי קפה או תמצית מנטה.
האם אפשר להכין את גלידת הווניל עם חלב רגיל?
כן, אפשר בהחלט להשתמש בחלב רגיל עבור התערובת אם אתם לא זקוקים לגרסה פרווה, אך יש לקחת בחשבון שזה ישפיע על אורח חיי הגלידה במקפיא.
אפשר להוסיף כמות סוכר?
ריה אם רוצים להמתיק או להפחית טעמים – ונכון שזה סמיכות.
מה כדאי להגיש ליד הגלידה?
ממליץ להגיש את הגלידה בתוך וופל, ולצד פירות טריים כגון תותים או בננות לפרטים נהדרים. פקאנים מסוכרים או שקדים קצוצים יתנו קראנצ'יות מוצלחת.
לסיכום – הפינוק שלנו מוכן, וזו גלידה די פשוטה להכנה אבל עשירה בטעמים. ממליץ לכם לנסות ולשתף את המתכון עם חברים ומשפחה!